StoryEditor

Smaki Regionow

Kolejna edycja Targów Smaki Regionów dobiegła końca. Zdaniem organizatorów, w tym roku targi odwiedziła rekordowa liczba zwiedzających.
01.10.2014., 14:10h

Zdaje się, że rekordowa była też liczba wystawców, którzy zajmują się produkcją miodów lub soków. Idąc za zapotrzebowaniem konsumentów, gospodarstwa pszczelarskie coraz częściej oferują miody smakowe z dodatkiem owoców. Coraz popularniejszy staje się też miód pitny czy akcesoria domowe, jak świece z wosku pszczelego.
Z kolei producenci soków, zarówno jednodniowych, jak i pasteryzowanych o dłuższym terminie przydatności do spożycia, skupiali wokół siebie tłumy zainteresowanych nie tylko posmakowaniem, ale przede wszystkim kupnem soków. Przypomnijmy, że o produkcji soków z własnego sadu pisaliśmy w „top agrar Polska” w numerze 2/2014.
Jak twierdzą obecni na targach rolnicy, daje się zauważyć zwiększone zainteresowanie żywnością dobrej jakości. Dlatego coraz więcej gospodarstw oferuje sprzedaż bezpośrednią, ale też jest coraz większa konkurencja. Stąd obecność na takich i podobnych imprezach jest konieczna, by dać się poznać jak najszerszemu gronu odbiorców.
Pełna lista produktów nagrodzonych podczas Targów Smaki Regionów znajduje się na stronie www.polagra-food.pl.

ec

Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
18. kwiecień 2024 22:31