Rolnictwo ekologiczne - szansa na konkurencyjność i zdrowie konsumentów. Zapraszamy na webinarium!
6 czerwca 2022
Poznań
zakończone
Organizator
Organizator: Polskie Wydawnictwo Rolnicze<br />Partner: Bank BNP Paribas
strona organizatora
Bierze udział

Jest partnerem
W obliczu zbliżającego się Zielonego Ładu i rosnącego zainteresowania konsumentów żywnością eko i bio warto wiedzieć na czym polega ekologiczne rolnictwo, w jaki sposób przejść konwersję z produkcji konwencjonalnej na ekologiczną i z jakimi kosztami oraz procedurami dla rolnika jest to związane.
Podczas naszego webinarium opowiedzą o tym eksperci. Prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z Zakładu Żywności Ekologicznej SGGW w Warszawie opowie o pozytywnym wpływie produkcji ekologicznej na środowisko naturalne i zdrowie człowieka. Dorota Metera z firmy „Bioekspert” wyjaśni cały proces, który rolnik musi przejść by rozpocząć produkcje ekologiczną w swoim gospodarstwie. Będzie więc sporo informacji o zgłoszeniu, konwersji, kontroli i certyfikacji. Z kolei prof. dr hab. Mariusz Maciejczak, dyrektor Instytutu Ekonomii na SGGW przedstawi korzyści i koszty inwestycji w rolnictwo ekologiczne.
Webinarium poprowadzi Bartłomiej Czekała, redaktor naczelny portalu topagrar.pl. Partnerem spotkania jest bank BNP Paribas.
Szczegółowe informacje i zapisy na www.eko.pwr.agro.pl
Zapraszamy serdecznie - udział bezpłatny!
PogodaPoznań
temp. min./max.
20°C/29°C
Polecany artykuł
-
15.06.2022
Wpadła przy sprzedaży truskawek. 29 – latka poszu…
-
03.06.2022
Bronisze: handel jabłkami pod presją truskawki, a…
-
05.06.2022
Drogie czereśnie to już tradycja na początku sezo…
-
31.05.2022
Pierwsze polskie maliny i wiśnie!
-
31.05.2022
Późne przerzedzanie. Jaką strategię wybrać?
-
15.06.2022
Czerkaskie gospodarstwo na Ukrainie powiększa sad…