StoryEditorWebinarium

Oglądaj na żywo! Webinarium - „Zrównoważona produkcja żywności - szansa dla klimatu. Finansowanie, certyfikacja, najlepsze praktyki”.

24.11.2022., 13:07h
Bartłomiej CzekałaBartłomiej Czekała

O godzinie 13:00 rozpoczęliśmy webinarium pt.: „Zrównoważona produkcja żywności - szansa dla klimatu. Finansowanie, certyfikacja, najlepsze praktyki”. Wraz z naszymi ekspertami i praktykami, rozmawiamy dzisiaj o tym, w jaki sposób rolnictwo zrównoważone może zwiększyć dochody w gospodarstwach sadowniczych! Zachęcamy do oglądania – webinarium na żywo!

Webinarium organizujemy jako Polskie Wydawnictwo Rolnicze, wydawca m. in. takich czasopism i portali jak top agrar Polska, Tygodnik Poradnik Rolniczy, WiOM Warzywa i Owoce Miękkie i Sad Nowoczesny. Naszymi partnerami są Bank BNP Paribas oraz Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”. Jest ono naszą wspólną odpowiedzią na ogromne zainteresowanie rolników i przetwórców zrównoważoną produkcją w gospodarstwach rolnych.

Czym jest produkcja zrównoważona? Postaramy się odpowiedzieć na to pytanie w doborowym gronie ekspertów i praktyków, którzy przedstawią główne założenia, wskażą obszary działania, wytłumaczą proces certyfikacji takiej produkcji i podpowiedzą najlepsze rozwiązania do finansowania tych zmian w rolnictwie. 

TRANSMISJA NA ŻYWO PONIŻEJ!

 

Ramowy program webinarium:

  • 13:00 – Rozpoczęcie webinarium i wprowadzenie do tematu. Bartłomiej Czekała, Dyrektor PWR Online/Redaktor Naczelny Portali Grupy PWR.
  • 13:05 - Zrównoważona produkcja w rolnictwie i jej finansowanie. Maciej Piskorski, Dyrektor Departamentu Produktów Agro Banku BNP Paribas.
  • 13:15 – Dlaczego potrzebujemy zrównoważonej produkcji żywności? Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”.
  • 13:30 – Certyfikacja zrównoważonego rolnictwa – najpowszechniejsze systemy. Piotr Nowacki, Kierownik Usług Żywnościowych SGS Polska.
  • 13.50 - Panel dyskusyjny – debata: Jak zrównoważona produkcja żywności wygląda w praktyce okiem ekspertów i rolników? Certyfikacja, nawożenie, rolnictwo regeneratywne, produkcja roślinna oraz zwierzęca, emisyjność i inne aspekty.
    - Maciej Piskorski, Dyrektor Departamentu Produktów AGRO Banku BNP Paribas
    - Piotr Nowacki, Kierownik Usług Żywnościowych, SGS Polska
    - Jarosław Wańkowicz, Dyrektor ds. zarządzania surowcem Farm Frites Poland SA
    - Marcin Sokołowski, Menedżer Zabezpieczenia Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Surowca z OSI Food Solutions
    - Piotr Kotowski, Product Manager Timac Agro Polska
    - Łukasz Haase, rolnik indywidualny, Hasse Farm
  • 14.45 - Pytania od uczestników webinarium
  • 14.55 - Podsumowanie debaty
  • 15.00 - Zakończenie webinarium
29. listopad 2022 21:35