Jakość bez pozostałości. Nowatorskie podejście UPL do ochrony

Podczas XXV Dnia Otwartego Sadu Doświadczalnego SGGW w Wilanowie firma UPL, partner spotkania zaprezentowała nowości produktowe i wyniki badań wdrożeniowych.
5 września odbył się jubileuszowy XXV Dzień Otwarty Sadu Doświadczalnego SGGW w Wilanowie. Na spotkanie przybyło blisko 1000 osób!
Podczas spotkania zaprezentowane zostały wyniki najnowszych badań prowadzonych w sadzie przez pracowników Katedry Sadownictwa i Ekonomiki Ogrodnictwa SGGW, a także tych prowadzonych we współpracy z firmami działającymi na rzecz sadownictwa.
Główny partner spotkania - firma UPL Polska - zaprezentowała wyniki doświadczenia z systemem Pronutiva, prowadzonego w wilanowskim sadzie. To właśnie w tym miejscu od kilku lat znajduje się poletko wdrożeniowe Pronutivy.
- To jest technologia, która łączy zarówno stosowanie konwencjonalnych środków ochrony, czyli znane i cenione substancje jak Kaptan, Sylit i Pyrus, ale w połączeniu z biostymulacją i ze środkami biologicznymi stosowanymi naprzemiennie. Technologia ta pozwala osiągnąć zarówno wysoką jakość owoców, jak i obniżoną ilość pozostałości - wyjaśniał Arkadiusz Sławiński z firmy UPL.
Nowość od UPL - do ochrony przed chorobami przechowalniczymi
Firma UPL zaprezentowała również nowy produkt DeccoPyr-Pot. Zawiera on znaną substancję czynną, jaką jest pirymetanil. Jest przeznaczony do ochrony owoców w okresie przechowania przed chorobami powodowanymi przez grzyby. Można go stosować w ochronie jabłek (nowa rejestracja) i gruszek bezpośrednio po złożeniu owoców w komorze przechowalniczej. Rejestracja obejmuje również brzoskwinie i nektaryny.
Zapraszamy do obejrzenia filmu ze spotkania! Zdjęcia i zapis relacji na żywo znajdziesz TUTAJ.Jakość bez pozostałości. Nowatorskie podejście do ochrony od UPL
Podobne artykuły
PogodaPoznań
temp. min./max.
17°C/20°C
Polecany artykuł
-
31.05.2022
Francuzi wyrzucają ponad 70% swoich zbiorów trusk…
-
03.06.2022
Bronisze: wyjątkowo tanie młode ziemniaki. Jakie …
-
04.06.2022
Miedź na choroby grzybowe i bakteryjne - teraz w…
-
13.06.2022
Grad, który potrafi zniszczyć wszystko. Zdewastow…
-
24.06.2022
Po szalonym wzroście cen nawozów azotowych, wresz…
-
20.06.2022
Samozbiory jagody kamczackiej w całej Polsce